Избор на климатик

Уважаеми клиенти и ползватели на сайта на Климатици Варна, Всеки от Вас се е сблъсквал с основният въпрос при търсенето на подходящ климатик, а именно:
  • Какъв климатик да си купя?
  • Как да изберем климатик според квадратурата на стаята, или според нейната кубатура?
  • Каква марка климатик да избера?
  • Кой климатик е по-подходящ 9 или 12?
По тези въпроси можем да говорим много, но е полезно да знаете предварително няколко основни детайла и да се съобразите с тях, а именно:
  • Какво ще е основното предназначение на климатика? Дали ще се използва единствено за охлаждане, за охлаждане и отопление през преходните сезони, или основно отопление и охлаждане. За охлаждането през горещите летни дни, може да се доверите на почти всяка марка и модел климатик стига да е съобразена мощността му с квадратурата на помещението. Студеният въздух от климатика, може да достигне дори и в съседните помещения при отворени врати. Но за ефективно отопление през зимните месеци е нужно да имате както правилно подбрана мощност на климатика при положителните температури, така и достатъчен запас за най-стъдените месеци в годината, за да можете да разчитате на ефективно отопление, без допълнителни консуматори на електроенергия. При тази задача не трябва само да се гледа дали е 9-ка или 12-ка климатика, но и да има необходимата мощност при отрицателни температури (това са по-високият клас климатици).
  • Следващият критерий за търсенето на климатик е - за какво помещение ще се избира климатика: жилищно (всекидневна, кухня, спалня, детска стая) или промишлено (цех, офис, склад или магазин). Ще има ли много хора в помещението, разположение на работните места, хладилни витрини и колко, ако е магазин и т.н. За домашни климатици, които ще се ползват в детски стаи или спални, ще Ви препоръчаме климатици с малки нива на шум, които няма да ни пречат на съня или в заниманията с домашните.
  • Ако сте приключили с предните въпроси при избора на климатик, вече е време да определите и каква да е неговата мощност, изчислена според квадратурата на помещението, което искате да климатизирате. Груб метод за това е като се вземе номиналната мощност на климатика и се разпредели средно по около 90W/m2 охлаждаща мощ, или по 60-80W/m3 на кубичен метър в зависимост от температурата, коато искате да се поддържа в зимни условия, и от това дали е изолирано помещението (сградата), с какъв тип и дебелина е изолацията.
  • Уточняване на марка, модел, мощност, начин на монтаж, технологично време за изпълнение и други детайли за избора на климатик?
Изборът на климатик според квадратура, кубатура, изложение и необходими мощности е готов и е време да се спрем на марка и точен модел на климатика.
Тук сме длъжни да Ви споделим, че това е инвестиция, която освен да разкраси вашият интериор има за основна цел да осигури вашият комфорт!
За това ние бихме Ви препоръчали надежни и доказали се във времето климатици каквито са: Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba, Fuji Electric
Ако все още се колебаете в избора си, то тогава ние сме на ваше разположение!

Горе