Избор на място за монтаж на климатика | Къде да монтираме климатика

В категория: Място за монтаж на климатика - препоръки за монтаж On: Sunday, February 12, 2017 Коментари: 0 Прегледано: 2758

Предполагам всеки си е задавал въпроса: Къде е най-подходящото място за монтаж на климатика и как да се спасим от жегите? Къде да разположа вътрешното тяло на климатика, така че да не пречи на никого и да създава комфортно усещане за топлина или прохлада?

Тук ще намерите отговора на тези въпроси...

място на климатика

От съществено значение за ефективната работа на Вашият климатик е избора на място за разположение на вътрешното и външно тяло. Правилната циркулация на въздушният поток, ще осигури максимален комфорт и ефективност на климатичната инсталация. Изходящият поток на въздуха от вътрешното тяло на климатика, не бива да бъде възпрепятстван от мебели и други предмети. Трябва да се съобразят необходимите минимални разстояния от стените и тавана предвидени от производителя. Вътрешното тяло на климатика не трябва да е в непосредствена близост до или над печка или друг отоплителен уред, както и на място с висока влажност. Правилното отвеждане на конденза, може да ви спести много главоболия и нерви при експлоатацията на климатика както в режим охлаждане, така и в режим отопление.

Горе